sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Lasten juhlajuomien testaus - Hopotuskampanja



Joulun pyhinä tuli maisteltua Muumi-lastenjuomia. Makuina tässä Pikku Myy-pullossa on metsämansikka, ja toisessa Muumipullossa makuna on mustikka-vadelma, ja sen kyljessä komeilee Muumipeikko ja Niiskuneiti.



Joululahjaksi saadun mopon kyydissä mehu maistui makealta.



Mehuissa väriaineiden käyttö on vähäistä, ja siitä syystä monet näistä juomista ovat suhteellisen värittömiä, ainoastaan luonnollisia väriaineita on käytetty.

Aikuisen suuhun maku jää kyllä hieman uupumaan jokaisessa, ja ainakin omaan suuhun tuntuu sellainen pieni epämääräinen hapokkuus, joka peittää maut alleen.

Kuplia on lapsille sopivasti, ehkä jopa vähän liikaakin. Riippuu tietysti lapsen iästä ja siitä mihin on tottunut. Aikuisen makunystyröille kuplat tuntuvat lähes aggressiivisilta, mutta silti miedoilta, kuin söisi sellaista suussa poksuvaa tikkaria. Kuplat räjähtävät tiuhaan tahtiin, mutta aika pienellä sykkeellä.

Moitin myös hieman näiden makua. On vaikea löytää sitä tuotteessa luvattua makua juomasta. Jos pitäisi sokkona maistella, en varmaankaan keksisi oikeita makuja ainakaan ensi yrittämällä. Ehkä, jos tuotteet olisi valmistettu Suomessa, niiden makukin voisi olla voimakkaampi ja luonnollisempi. Yleensä virvoitusjuomissakin, jotka ovat ulkomailla valmistettu, maku poikkeaa Suomessa valmistetuista juomista. Mielestäni suomalaisissa tuotteissa se maku on luonnollisempi eikä niin keinotekoinen kuin monissa ulkomaisissa vastaavissa tuotteissa.
Huomiona, että ainoastaan Moomin Kids Party-juomat valmistetaan Suomessa. 
Valmistaja on Kaskein Marja Oy.
Kaikkien juomien valmistuttajana toimii LASSO DRINKS.

Lasten kommentteja juomista:
- Ihan ok. 
- Ihan hyvää.
- Kirpeää, hapokasta.

Lopuksi. Kyllähän nämä pullot ovat kauniita katsella, ja varmasti monen lapsen mieleenkin, ja houkuttelevat myös ostamaan. Uskon silti, että nämä jäävät vielä aika usein kuitenkin kaupan hyllyyn ostamisen sijaan, koska vanhemmat ostopäätöksen lopulta tekevät. Moni tuntuu olevan valveutunut siitä, että lapset eivät saisi liikaa lisäaineita ja väriaineita, tai sitten ulkomuoto herättää erinäisiä ajatuksia tuotteen sisällöstä. Jos vain ostaja jaksaisi etsiä suomenkielisen tekstin pullon takaa, niin siellä kyllä kerrottaisiin, ettei tuotteeseen ole lisätty makeutusaineita. Itsellänikin oli kyllä vaikeuksia löytää suomenkielinen ainesosaluettelo pullon kyljestä.

Lisätietoa löytyy täältä: 

Olen Hopottaja - testaan ja arvioin tuotteita ja palveluita,
joista lähetän testauksen päätyttyä viralliset raportit toimeksiantajille.
Hopottaminen on maksutonta ja helppoa.
Katso lisätietoa täältä.

Terveisin,
Suvi the Hopottaja





0 kommenttia:

Lähetä kommentti