keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Viimeinen testaus - Apetit - Hopottajat


Olen Hopottajat-kampanjassa, jossa testaillaan Apetit - Uunivalmiita gratiineja.
Viimeisimpänä testauksessa oli Kotimainen uunivalmis Punajuuri-gratiini.
Aineksina mm. punajuuri, peruna, sipuli ja aurajuusto.

Alkuajatuksina ja fiiliksinä oli, että tämä olisi näistä neljästä vaihtoehdosta parhaimmistoa, mutta maistelun jälkeen mielipiteeni on vaihtunut. Maku on kyllä hyvä, eikä aurajuustokaan tulee liikaa läpi kuten voisi ajatella. Eli te, jotka ette pidä aurajuustosta, uskaltakaa silti maistaa, koska juuston maku ei ole liian voimakas, eikä sitä välttämättä edes huomaa. Punajuuri ja aurajuusto ovat aikalailla sopusuhtaisessa balanssissa, toisinaan juusto vie voiton, toisinaan punajuuri.

Mutta, omiin mieltymyksiin tämä ei ehkä siltikään vastannut. Ehkä syynä on pieni, kiusausmainen rakenne, ehkä maku, joka oli jokseenkin raskas.
Pidän punajuurista ja pidän aurajuustosta, mutta jotenkaan en nyt nauttinut tästä yhdistelmästä täysin siemauksin.
Tästä punajuuri-gratiini-seoksesta voisi silti kehittää jotakin uutta, esim. valmistaa kasvispihvejä.


Laitoin seoksen suoraan pakastimesta laakeaan lasivuokaan ja vuoan uuniin 200'C. Uunissa gratiini sai kypsyä n. 50-60minuuttia. Välillä sekoittelin seosta.


Tarjosin punajuurigratiinin itsetehtyjen lihapullien ja perunamuussin kera.

Lisätietoa tuotteesta:

Kotimainen joutsenlippumerkin saaneen punajuurigratiinin punajuuret viljellään Satakunnassa Apetit Sopimusviljelijällä Ip-viljelyn kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Voit lukea lisää Ip-vijelystä täältä. Tuote on vähälaktoosinen, gluteeniton, kananmunaton ja kuitupitoinen.

Ainekset: Suomalainen punajuuri 50 %, vesi, suomalainen peruna, suomalainen sipuli, suomalainen sulatejuusto (juusto, vesi, maitorasva), suomalainen sinihomejuusto, suomalainen rypsiöljy, suomalainen maitojauhe, riisitärkkelys, suola, aromi, sokeri, mustapippuri. Kotimaisuusaste 98 %.

Ravintosisältö keskimäärin
100g tuotetta sisältää:
Energia360 kJ / 90 kcal
Proteiini3 g
Hiilihydraatti6.9 g
-josta sokereita3.5 g
-josta laktoosia0.60 g
Rasva5.0 g
-tyydyttyneet1.8 g
Natrium0.30 g
Ravintokuitu1.5 g

Ohjeissa mainittiin, että gratiini kypsyy nopeammin kun käyttää sitä ensin mikrossa. Itse en varsinaisesti suosi mikron käyttöä, sen kun sanotaan tuhoavan tärkeitä vitamiineja. Siispä kypsensin gratiinin uunissa.

Hiilaripitoisuus on tässäkin aika pieni, joten sopii myös VHH-ruokavalioon.


Olen hopottaja - testaan ja arvioin tuotteita ja palveluita, joista annan viralliset raportit toimeksiantajille.


Muita makuja ovat:







0 kommenttia:

Lähetä kommentti