sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Rasilainen/Hopotus

Tällä kertaa hopottelen Rasilaisen hapankaalta.
Hopotusideana oli kehitellä tuotteeseen sopiva resepti tai muu käyttöidea.
Hopotuspäivän aamuna otin pakkasesta paketin kanaa sulamaan ja kävin lähikaupasta ostamassa rasian valkosipulilla maustettua hapankaalta, nuudelia ja chilipähkinöitä (jotka muuten ovat herkkuani). Sitten vain loput raaka-aineet esiin jääkaapista tyyliin 'syödään-jääkaappi-tyhjäksi-ennen-lomillelähtöä'. Tuoretta parsakaalta ja herkkusieniä, chilipähkinöitä, vehnänuudeleita, kanasuikaleita ja mausteita. Ja tietysti rasia Rasilaista.

Yhdessä pannussa kypsensin tuoreet, pienityt parsakaalet ja herkkusienet,
toisessa pannussa kanasuikaleet
ja kattilassa keitin nuudelit. 
Kun parsakaali ja sienet olivat kypsähköjä, lisäsin joukkoon hapankaalen ja kourallisen maapähkinöitä. 

Tapani mukaan kokkasin 'mututuntumalla' eli en osaa sanoa tarkkoja määriä esimerkiksi mausteiden suhteen, mutta tässä muiden raaka-aineiden määrät:

500 g parsakaalta
200 g herkkusieniä
300 g hapankaalta
300 g maustamatonta broilersuikaletta
150 g nuudelia
0,5 dl pähkinöitä

Öljyä paistamiseen.
Broilerin maustamiseen n. 1-2 tl currya, maustemitallinen cayennepippuria, suolaa, intiaanisokeria, soijaa ja mustapippuria maun mukaan.
Nuudelin keitinveteen laitoin yhden lihaliemikuution.
Kasvikset maustoin suolalla, soijalla ja mustapippurilla.

Tarjosin ruoan perheelleni ja ainakin kaksilahkeiselle maistui. Lapset ovat taloudessamme hieman haasteellisia ruokien suhteen, toinen ikänsä puolesta ja toinen muuten vain, mutta hyvin tuo näytti hänellekin maistuvan kun ohimennen hänen haarukkaansa sitä ujutin. Äitini on jo vannoutunut Rasilaisen hapankaali-fani, joten hänelle minun ei tarvinnut tuotetta myydä.

Euroopasta nouseva uusin ruokatrendi
Helppo, herkullinen ja erityisesti terveellinen hapankaali kasvattaa suosiotaan niin perheiden ruokapöydissä kuin kansainvälisten huippuravintoloiden raaka-ainevalinnoissa. Rasilaisen hapankaali on raikas ja monipuoplinen jokaisen keittiön perusraaka-aine. Hapankaali on herkullista käytettäväksi sellaisenaan, mutta se sopii loistavasti myös ruoanlaittoon, mm. salaatit, piiraat, keitot, pataruoat, munakkaat, röstit – vain oma mielikuvitus on rajana!

Hapankaalilla on pitkä historia ja Keski-Euroopassa hapankaalin käyttö on jo pidemmän aikaa ollut erittäin monipuolista. Hapankaali on nyt löytänyt tiensä erityisesti terveydestä kiinnostuneiden kuluttajien ostoskoreihin sekä kansainvälisten huippuravintoloiden keittiöihin. Rasilaisen hapankaali on kevyttä, vain 30 kcal/100g, runsaskuituista ja sisältää monipuolisesti eri hivenaineita ja vitamiineja. Esim. C-vitamiinia 33 mg/100g, mikä vastaa 41 % suositellusta päivittäisestä C-vitamiinitarpeesta. Rasilaisen Hapankaali on tuoretuote, eli tuotetta ei ole pastöroitu. Näin ollen kaikki kaalin ja maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet, mm. vitamiinit ja maitohappobakteerit ovat tallella.

Rasilaisen Hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä ja liki 40 vuoden kokemuksella Keravalla perheyrityksessä.
Rasilaisen Hapankaalia löytyy perinteisenä, valkosipulilla tai purjolla maustettuna sekä luomuna.

Ainesosat: Valkokaali (95 %), Porkkana, Merisuola (1,2 %). Tuote ei sisällä lisä- eikä säilöntäaineita.

t. Suvi
Olen Hopottaja - testaan ja arvioin tuotteita ja palveluita, joista sitten lähetän raportit eteenpäin toimeksiantajille. Testaamisesta ei makseta korvausta ja se on pääsääntöisesti testaajalle maksutonta, lukuunottamatta näitä kampanjoita, joissa testaaja itse kustantaa tuotteen. Kampanjoihin kirjautuminen on vapaaehtoista.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti