maanantai 3. maaliskuuta 2014

Purinaa maistellaan / Hopotus


Purina ONE Adultin testaus alkoi hyvin - pussin täyte kiskaistiin parissa sekunnissa suihin ja odotettiin koska saa maistaa lisää. Pussin kyljessä olevan suosituksen mukaan 45-55kg koiran tulisi päivittäin syödä n. 500g raksuja, ja meidän koiralla painoa on 60-70kg, joten määrä lähentelee kiloa pellettejä päivässä. Se tuntuu hurjalta määrältä, eikä sellaisia määriä kyllä koskaan ole koirallemme annettu. 
Tällä hetkellä koira syö lähinnä kotiruokaa ja noin 100g raksuja kahdesti päivässä, mutta toisinaan raksut jäävät antamatta ja koiran päivittäinen ravinto koostuu jauhelihasta ja riisiohrasta, ja joskus lisänä on myös omenankodat, joilla on todettu olevan terveyttä edistäviä vaikutuksia. Jossakin oli jopa juttu naisesta, joka paransi koiransa syövän mm. omenankodilla. Raksuista tulee monesti löysä uloste, ja niiden vähentäminen ja kotiruoan lisääminen on vaikuttanut hurjasti ulosteen laatuun sekä turkin kiiltoon. Myös fyysinen jaksaminen esim. lenkillä on parantunut.
Raksuja olen kuitenkin käyttänyt mm. leikeissä ja koulutuksissa palkintoina, ja siihen tarkoitukseen ne sopivatkin vallan hyvin pienen kokonsa vuoksi - näin koira ei liho turhista makupaloista.

Raksujen menekki koiralla vaihtelee myös koiran omien mieltymysten mukaan. Kipossa ne saattavat pysyä kauankin, eikä niitä syödä ilman, että joukossa olisi jotakin muutakin ruokaa. Mutta silloin tällöin annettaessa raksut tekevät hyvin kauppansa, kuten vaikka nyt testaushetkellä.

Omia kommentteja ja ajatuksia tuotteesta...

Tuote on tuttu entuudestaan, eli ilmaisnäytteitä on maisteltu aiemminkin jo.
En osaa sanoa onko tuote parempi kuin muut merkit, mutta ainakin tuoksu näissä raksuissa on hyvä, kun taas monissa muissa merkeissä tuoksu saattaa olla epämääräinen ja jopa epämiellyttävä. Raksut ovat rapeita ja pieniä, joten niitä on helppo syödä. Toisaalta meidän koira tuntuu tykkäävän paremmin sekoituksista, joissa on erikokoisia paloja, sekä kuivia että kosteita. Toki tärkein kriteeri maistuvuudelle on maku ja purumukavuus.
Testaukseen saatu kilon määrä taas on oikeassa käyttösuhteessa liian vähäinen, koska tämän kokoiselle koiralle tuo kilo riittäisi vain yhdelle päivälle. Siispä toisaalta onkin ihan hyvä, että koiramme syö pääsääntöisesti nyt kotiruokaa ja näitä nappuloita siinä ohessa.
Kotiruoan kun on havaittu parantavan koiran fyysistä kuntoa ja vatsan toimivuutta, joten jos nämä Purina ONE Adult-raksut toimivat niinkuin lupaavat, ne osaltaan tukevat nykyistä kehitystä.

Tuote lupaa paljon, mutta vasta pitemmällä aikavälillä voidaan todeta todenperäisyys.
Kaipaisin ehkä enemmän viljattomia ja perunattomia vaihtoehtoja koska ne ovat yksi suurimmista allergioiden ja vatsaongelmien aiheuttajista. Joskus olemme eläinkaupasta kysyneet vaihtoehtoa viljattomalle, ja silloin vaihtoehdoksi on jäänyt perunaa sisältävät tuotteet - mutta nekin osaltaan saattavat olla epäsopivia koiran elimistölle.

Hivenaineiden määrä tässäkin merkissä on runsas ja koiran fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin on panostettu kunnolla. Ja se näkyy sitten myös tuotteen hinnassa:

Purina ONE täysravintoa saa kolmessa eri pakkauskoossa:
3 kg maksaa noin 11 €
7,5 kg maksaa noin 22,50 €
14 kg maksaa noin  39 €

Tuotteita myydään päivittäistavarakaupoissa.

Nyt siis kokeilemme tuotetta niin kauan kuin nappuloita riittää
 ja palaan sen jälkeen asiaan lopputulosten kera.



Olen Hopottaja
testaan ja arvioin tuotteita ja palveluita, sekä annan niistä viralliset raportit toimeksiantajille.

Lisätietoa tuotteesta löydät täältä ja Hopottajien sivuilta:
http://www.hopottajat.fi/purinaone/

Terkuin,
Suvi The Hopottaja




0 kommenttia:

Lähetä kommentti