keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Semperin testiryhmä - täysjyväpuuro




Pääsimme pojan kanssa testaamaan Semperin uutuustuotetta - TÄYSJYVÄPUURO & hedelmiä ja jogurttia.
Tuotteessa raaka-aineisiin on panostettu, ja viljat siihen tulevat ruotsalaisilta tiloilta.
Tuotteessa on vain hyviä rasvoja, kermaa, rapsi- ja auringonkukkaöljyä.
Tuote sisältää maitohappobakteereja.
Puuroon ei ole lisätty sokereita, mutta sen sijaan sitä on täydennetty raudalla, kalsiumilla, jodilla ja D-vitamiinilla.
Tuote soveltuu 1,5v ja sitä vanhemmille lapsille.
Paketin paino: 470g ja siitä riittää 14 annokseen ( yksi annos: 1dl vettä ja 5rkl jauhetta).



Ja sitten omiin kokemuksiin.
Pientä epävarmuutta maistuvuuden suhteen aiheutti jo puuron rakenne. Puurojauhe on hienojakoista, joten lopputuloskin on sileä. Ainoastaan pienet kuivatut vadelman palaset tulevat esiin. Tuotteessa on myös 10% banaanihiutaleita, mutta niitä ei juurikaan haista tai maista.
Äitinä kaipaisin jo tämän ikäiselle lapselle enemmän makua puuroon.

Ikävä kyllä ei tämä kyllä meidän pojalle uponnut. Hän nyrpisti naamaansa jo heti ensimetreillä lautasen nähdessään. Muutaman lusikallisen suostui syömään ja nekin hedelmäsoseen kanssa. Kommentit olivat "Ei maistu millekään. Ei ole hyvää." ja "Hyi". Kamala sanoa ääneen näin, mutta hieman samaa mieltä olen lapsen kanssa. Ei kyllä mikään suuri nautinnollinen kokemus ollut tämä. Ikävää siksikin, että oli mukava päästä testiryhmään mukaan, mutta tällaisen negatiivisen palautteen antaminen tuntuu aina hieman kurjalta.
Toki tämä uppoaa varmasti monelle muulle lapselle ja hyvä niin.
Mielestäni tämäntyyppinen maku ja rakenne sopisi paremmin alle 1-vuotiaalle, kun taas puolitoista vuotta täyttäneelle saisi rakenne olla jo hieman karheampaa ja maistuvampaa.
Voisihan tähän tietysti kokeilla lisätä hippusellisen suolaa ja maustaa vaikka hunajalla tai vaahterasiirapilla, tai sekoittaa oheen tavallista kaurapuuroa.
Jos ei muuten, niin antaa nämä vaikka sitten jollekin, jolle maistuu.

Kiitokset siis, että pääsimme mukaan testiryhmään, vaikka palautteemme olikin hieman kurja.

Terkuin,
Äiti ja Poika, 2,5v.


19.3.2014

Päivittelen kokemuksistamme vielä...
Kokeilin sekoittaa tätä Semperin puurojauhetta perinteisen kaurapuuron joukkoon, ja hyvin maistui. Ei tainnut poika edes huomata, että puurossa oli jotakin ylimääräistä.
Normaali annoskoko meillä on 2dl nestettä (1dl täysmaitoa, 1dl vettä) ja n. 3/4dl kaurahiutaleita, ja tähän sekaan laitoin ruokalusikallisen puurojauhetta.




0 kommenttia:

Lähetä kommentti